M.A.C ruževi

by - 22:26



Pozdrav!!!

U današnjem postu ću vam predstaviti svoju malu kolekciju MAC ruževa. Oni su toliko poznati da o njima i ptice na grani već znaju no hajmo se malo pozabaviti zanimljivim podacima.

M.A.C (Make-up Art Cosmetics) je nastao u Torontu (Canada) od strane makeup artist-a Frank Toskan-a i vlasnika salona Frank Angelo-a. Postali su frustrirani zbog nedostatka šminke koja se dobro fotografira i dobro podnosi toplinu studijske rasvjete te su odlučili osmisliti svoju. Na početku su kozmetiku "mućkali" u svojim kuhinjama i prodavali ih po salonima i drugim makeup artistima, modelima i fotografima. Originalno je stvorena za profesionalce, no uskoro je postigla veliku popularnost te je pokrenuta prodaja i ostatku javnosti. 


Ubrzo većina se navukla na njihove proizvode i sve se pokrenulo. Tako je ovaj duo 1984. izbacio svoje prve  M.A.C proizvode u prodavaonici u Torontu.
1995. Estée Lauder Companies kupio 51% tvrtke, a zatim je 1998. godine, nakon smrti jednog od osnivača Franka, kupio i preostali udio. Estée Lauder, kao masivna globalna beauty tvrtka, pomogla je M.A.C-u rasti dalje te sada postoje na nevjerojatnih 1500 mjesta prodaje branda, u 78 različitih zemalja diljem svijeta.

I mi odnedavno (konačno!!!) imamo tu mogućnost uživati u njihovim proizvodima i vjerujem da su sve makeupholičarke jedva dočekale otvorenje njihove prodavaonice u našoj maloj Koejši :) 

Njihovi najpoznatiji i vjerojatno najviše razvikani proizvodi su upravo ruževi. Moja mala skromna kolekcija (za sad) sadržava 4 komada, i definitivno neće stati samo na tome..lista želja i favorita je predugačka.. tko se prepoznaje u ovome? (jadna li nam majka :D )


Po završnom finišu dijele se na: 
  • Amplified - visoko pigmentirani i dugotrajni na usnama, ali za razliku od matte ruževa ne isušuju usnice
  • Cremesheen - poprilično kremasti i sjajni, slabije pigmentirani, dosta hidratantni ali i slabije trajnosti
  • Frost - srednja trajnost na usnama, srednja pigmentiranost ali su dosta šimerasti i sjajni 
  • Glaze - najslabije pigmetirani od ostatka ekipe, ostavljaju suptilan trag i sjaj, mogu se nositi svaki dan, ne isušuju usnice, slabija dugotrajnost
  • Lustre - jača pigmentacija od glaze, ostavlja lijepi sjaj na usnama, nisu predugotrajni
  • Matte - najpigmentiranijij i najjdugotrajniji od svih, bez ikakvog su sjaja, jedina zamjerka je što malo isušuju usnice i ukoliko usne nisu u najboljem stanju, dosta ističu suhoću, nešto je teže raditi s njima
  • Satin - polumat finiš, lagani sjaj, kremasta tekstura, dosta pigmentiran, ugodan na usnama





Pink Plaid (matte), Flamingo (lustre), Impassioned (amplified), Syrup (lustre)

Pink Plaid (matte), Flamingo (lustre), Impassioned (amplified), Syrup (lustre)


Cijena ovih ruževa je 151,90kn (matte, cremesheen, lustre), 147,90kn (satin) i mogu se kupiti u službenoj M.A.C prodavaonici u Zagrebu.

Onda, koji su vaši favoriti? Jeste isprobali koji? Moj popis je trenutno beskonačan, uvijek se zaljubim u neki novi.. :)




💕 Aneluxx


You May Also Like

1 komentari

  1. Ja imam Ruby Woo.
    I naravno, htjela bih još par komada.
    Aliii, kada novčanik dopusti. 😕

    OdgovoriIzbriši